Pepparkakskryddade revbensspjäll och chilirödkål

Pepparkakskryddade revbensspjäll och chilirödkål

Gör så här

1. Salta och krydda spjällen runt om. Lägg köttet med bensidan uppåt i bleck med bakplåtspapper under. Stek i ugn på 175°C i 30 min.
2. Blanda under tiden ihop smör och honung. Vänd spjällen så att köttsidan kommer uppåt och slå på lite av honungsmöret. Stek ytterligare i ca en timme. Pensla på resterande smör undan för undan, under stekningen, tills spjällen känns färdiga.
Täck ev med folie om revbenen blir alltför mörka.
3. Smält rödkål och äpple i smör på svag värme i en stor kastrull. Låt all vätska avdunsta. Tillsätt crème fraiche och smaka av med lite salt.
4. Pensla potatis, morot och äpple med smör. Rosta i ugn på 175°C i ca 35 min.

Serveringsportion ca:
Källa: Katja Palmdahl Veckans recept 2002

  • Fett
    62,53 g
  • Kolhydrater
    57,78 g
  • Protein
    55,45 g
  • Energi (kJ)
    4326,31 kJ
  • Energi (kcal)
    1033,72 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen