Päronkaka med kardemummasås

Päronkaka med kardemummasås

Gör så här

1. Häll av päronspadet och blanda päronklyftorna med kanel och socker.
2. Smält smöret och låt svalna något.
3. Blanda alla ingredienserna till smeten och fördela den i smorda bleck/formar.
4. Tryck ner päronklyftor i smeten.
5. Grädda i ugnen i hetluft vid 175ºC ca 25-30 min.
6. Värm crème fraiche , tillsätt kardemumma, kaffe, vaniljsocker och socker.
7. Såsen kan serveras varm eller kall.

Serveringsportion ca: Kaka 160 g, kardemummasås 45 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    22,17 g
  • Kolhydrater
    66,9 g
  • Protein
    5,01 g
  • Energi (kJ)
    2059,48 kJ
  • Energi (kcal)
    492,28 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen