Parfait på mandel och smetana

Parfait på mandel och smetana

Gör så här

1.Vispa gulor, florsocker och likör rejält fluffigt. Vänd i smetana och smälta gelatinblad. Häll i formar, helst av silpat som rymmer ca 1 dl, och frys.

2.Kvarta jordgubbarna, blanda med citronskal och muscovadosocker.

3."Ploppa" ut parfaiter före servering och rulla i flagad mandel. Låt gärna parfaiten tina lite så fastnar flagorna bättre.

4.Garnera varje parfait med jordgubbar. Låt gärna stå framme en stund att mjukna (gelatinet håller ihop dem).

Källa:Arla Köket smetana 2011
Gustaf Trädgårdh, Årets Kock 2010

  • Fett
    25,77 g
  • Kolhydrater
    22,02 g
  • Protein
    3,39 g
  • Energi (kJ)
    1457,93 kJ
  • Energi (kcal)
    346,25 kcal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen