Pannbröd

Pannbröd

Gör så här

1. Rör ut jäst, salt och socker i ljummet vatten.
2. Arbeta in smör och mjöl till en smidig, lite lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
3. Häll ut degen i en långpanna/bleck med bakplåtspapper och tryck med mjölad handflata ut degen cm-tjockt över pappret.
4. Blanda olivolja med örterna och eventuellt vitlök. Stryk ut oljan över brödet och tryck små hål med fingertopparna. Strö på fingersalt, låt jäsa ytterligare ca 20 min.
5. Grädda brödet gyllenbrunt ca 20-25 min i 225°C.

Serveringsportion ca: 170 g
Källa: Deli, Arla Köket 2:2001

  • Fett
    12,19 g
  • Kolhydrater
    67,63 g
  • Protein
    9,86 g
  • Energi (kJ)
    1786,97 kJ
  • Energi (kcal)
    427 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen