Pannbiff med rotfrukter och currysvampsås

Pannbiff med rotfrukter och currysvampsås

Gör så här

1. Dela champinjonerna och stek gyllenbruna i smöret tillsammans med löken. Blanda i curry och låt fräsa med i 2 minuter. Slå på kycklingbuljong och crème fraiche. Koka ihop till simmig konsistens, smaka av med salt och svartpeppar.
2. Svetta lök och timjan i olivoljan. Låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla.Rör samman alla ingredienserna till pannbiffen och smaka av med salt och peppar. Forma 10 biffar och bryn i smöret. Baka klart i ugnen på 125° C ca 15 minuter tills dom är klara.
3. Skär ner palsternacka och morot i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten. Sila av vattnet och blanda med gräslök och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Serveringsportion ca: 435 g
Källa: Ekorecept Kocklandslaget

  • Fett
    33,84 g
  • Kolhydrater
    24,43 g
  • Protein
    27,91 g
  • Energi (kJ)
    2168,14 kJ
  • Energi (kcal)
    518,6 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen