Pannacotta med saftgelé

Pannacotta med saftgelé

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen ca 20 min.
2. Koka upp grädde och honung. Låt svalna. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör der det i grädden under svag värme så att det smälter. Rör sedan ner yoghurt och vaniljsocker. Häll smeten i bleck och låt stå i kyl ca 3 tim.
3. Värm jordgubbspurén med sockret. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner det i jordgubbspurén under svag värme.
4. Fördela gelén på pannacottan eller häll den på bleck. Låt stå kallt ca 1 timme. Skär eventuellt gelén i små kuber och fördela på pannacottan.

Tips: Den här pannacottan blir lite krämigt lös i konsistensen. Önskas en fastare konsistens kan mängden gelatinblad ökas. Blötlägg gelatinbladen till saft gelén.

Serveringsportion ca: Pannacotta 160 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

  • Fett
    28,12 g
  • Kolhydrater
    35,41 g
  • Protein
    1,66 g
  • Energi (kJ)
    1660,28 kJ
  • Energi (kcal)
    402,93 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen