Pajdeg, grundrecept

Pajdeg, grundrecept

Gör så här

1. Mixa snabbt ihop smör, mjöl och salt med kvarg. Låt degen vila i kyl en timme innan den kavlas på mjölat bord.
2. Klä en pajform med deg, nagga och låt lite av degen hänga över kanten vid förgräddning av skalen.
3. Baka på 200°C i ca 10 minuter.

Tips: När pajskalet är fyllt, ta bort överhänget.

Serveringsportion ca: 150 g
Källa: Deli, Arla Köket 2002: Veggie+

  • Fett
    31,65 g
  • Kolhydrater
    66,84 g
  • Protein
    12,55 g
  • Energi (kJ)
    2539,47 kJ
  • Energi (kcal)
    607,05 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen