Oxkött med pepparrotscrème

Oxkött med pepparrotscrème

Gör så här

1. Koka upp vatten och buljong. Lägg i köttet och låt det koka upp, tillsätt kryddor och lök. Låt sjuda under lock tills innertemperaturen är 85ºC ca 1,5-2 tim.
2. Tag upp köttet och skär i skivor, håll det varmt. Tillsätt rotsaker och purjolök, låt koka ca 10 min.
3. Blanda kvarg med pepparrot, socker, salt och peppar .
4. Servera köttet i djupa tallrikar med rotsaker, kokt potatis och pepparrotscrème. Strö över persilja.

Serveringsportion ca: Kött 75 g, rotsaker 100 g, potatis 175 g, pepparrotscrème 0,5 dl
Källa: Lunch guiden våren -97

  • Fett
    12,37 g
  • Kolhydrater
    38,75 g
  • Protein
    30,26 g
  • Energi (kJ)
    1677,33 kJ
  • Energi (kcal)
    401,86 kcal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen