Oxbringa med senapsgrädde och morotslåda

Oxbringa med senapsgrädde och morotslåda

Gör så här

1. Koka oxbringan i vatten tillsammans med lök, morötter och kryddor till en kärmtemperatur av 85ºC. Prova gärna med en provsticka. Kyl köttet.
2. Skär oxbringan i skivor. Värm före servering.
3. Koka morötterna och kålrötter mjuka i vatten eller buljong. Riv rotfrukterna grovt. Låt svalna.
4. Tillsätt smör, vispgrädde, ägg, vetemjöl och sirap. Smaka av med bittermandel, salt och peppar.
5. Fördela moset i smord form. Strö över ströbröd.
6. Grädda i ugn vid 200ºC, ca 45 min.
7. Vispa grädde och crème fraiche till senapsgrädde. Blanda senap och honung. Vänd ner senapshonungen i gräddblandningen. Smaka av med salt.

Serveringsportion ca: Oxbringa 150 g, morotslåda 150 g, senapsgrädde 50 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    55,56 g
  • Kolhydrater
    25,04 g
  • Protein
    39,61 g
  • Energi (kJ)
    3176,35 kJ
  • Energi (kcal)
    763,37 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen