Ovanlig vaniljglass

Ovanlig vaniljglass

Gör så här

1.  Lägg vaniljfrön och stänger i en kastrull. Tillsätt glykos och mjölk. Koka upp och dra från värmen,  låt svalna något.

2.  Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner i mjölken och sjud under konstant vispning till 85°. Häll över i en bunke och låt svalna. Rör ner den syrade  grädden. Låt gärna smeten stå kallt över natten.

3. Kör i glassmaskin till krämig konsistens.

  • Fett
    18,12 g
  • Kolhydrater
    28,3 g
  • Protein
    7,09 g
  • Energi (kJ)
    1272,25 kJ
  • Energi (kcal)
    304,98 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen