Ostkaka med kardemumma och rabarbersylt

Ostkaka med kardemumma och rabarbersylt

Gör så här

1. Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjölk, grädde, cottage cheese, vaniljsocker och kardemumma. Vänd ner de båda mjölsorterna. Smörj en ugnsfast form som rymmer 3 liter, häll i smeten och grädda i ugn på 175° ca 1 tim eller tills kakan har stelnat. Låt svalna.

2. Koka samman rabarber, vatten och socker några minuter till en krämig sylt. Ta från värmen och häll på rena burkar. Förvara kallt.

3. Skär ostkakan i bitar och servera med rabarbersylten.

Källa: Tre Stiftelser

  • Fett
    11,52 g
  • Kolhydrater
    20,73 g
  • Protein
    10,22 g
  • Energi (kJ)
    970,78 kJ
  • Energi (kcal)
    233,01 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen