Ostbricka med sötsur plommonkompott

Ostbricka med sötsur plommonkompott

Gör så här

1. Förgrädda pajskalen i ugn på 200°C i ca 10 min.
2. Koka upp mjölk och grädde och smält osten däri.
3. Vispa upp ägg och blanda ner i den något avsvalnade gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll upp smeten i pajskalen och grädda i ugn på 180°C i ca 15 min.
5. Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull och låt puttra på svag värme tills vätskan i kompotten börjat koka in.
6. Skär ost i stavar och servera med lite kompott och små bitar av tarten.

Serveringsportion ca: Tarte 65 g, kompott 45 g, ost 30 g
Källa: Arla Köket Äldre 2003:1

  • Fett
    42,48 g
  • Kolhydrater
    45,6 g
  • Protein
    17,08 g
  • Energi (kJ)
    2651,94 kJ
  • Energi (kcal)
    637,37 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen