Ösbyskolans blomkålssoppa med skinka

Ösbyskolans blomkålssoppa med skinka

Gör så här

1. Fräs purjolök i smör utan att det tar färg.
2. Tillsätt buljong och potatis. Koka i ca 20 min.
3. Tillsätt blomkål. Koka ca 5 min.
4. Tillsätt grädde och färskost och koka upp. Soppan kan mixas om man vill ha den slät.
5. Smaka av med vitlök, cayennepeppar, salt och peppar.
6. Fräs skinka och purjolök och servera fräset i soppan.

Serveringsportion ca: Soppa 4 dl, skinkfräs 100 g
Källa: Arla Köket nr 2:2007 Skola

  • Fett
    28,18 g
  • Kolhydrater
    30,44 g
  • Protein
    24,93 g
  • Energi (kJ)
    2024,95 kJ
  • Energi (kcal)
    490,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen