Örtiga lammracks med Svecia- och potatisbakelse, syrad lök  och limeyoghurt

Örtiga lammracks med Svecia- och potatisbakelse, syrad lök och limeyoghurt

Gör så här

1. Salta och peppra racksen, vakuumpacka och baka i cirkulator på 56° ca 1 tim. Låt vila ca 15 min. Mixa örter och panko tills alla örter är finhackade. Panera racksen vid servering med örtpanko och stek gyllene i smör. Toppa med rivet limeskal och skär upp i portionsbitar.

2. Skiva båda potatissorterna i 2 mm tunna skivor. Smält smöret och blanda med potatisen. Finhacka chili och vitlök och blanda med potatis och riven ost. Tryck ner potatisen i portionsformar eller stansringar och baka i ugn på 160°, ca 25 min, tills potatisbakelserna är gyllene och lite krispiga runt om.

3. Smaka av yoghurten med limesaft och salt.

4. Skär schalottenlöken i 1 cm tjocka skivor och lägg i en kastrull med vinäger. Sjud upp och låt stå och dra fram till servering.

5. Koka upp saltat vatten och sjud först haricots verts och sedan ärter. Plocka salladen.

6. Vid servering: Blanda sallad, bönor och ärter. Lägg upp grönsakerna med lamm, potatisbakelse och limeyoghurt på tallrikar. Garnera med syrad lök och ärtskott. Skeda över smöret från det stekta lammet.

Källa: Johan Backeus

  • Fett
    29,04 g
  • Kolhydrater
    64,23 g
  • Protein
    59,88 g
  • Energi (kJ)
    3229,77 kJ
  • Energi (kcal)
    775,71 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen