Örtig lax  med rotfruktsmos

Örtig lax med rotfruktsmos

Gör så här

1. Koka potatis och rotfrukter mjuka var för sig. Vispa till ett mos i blandaren med hjälp av vispen. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
2. Fräs lök i smör. Tillsätt buljong och crème fraiche. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar.
3. Red av med majsstärkelse utrört i lite vätska. Tillsätt spenat strax före serveringstillfället.
4. Koka laxen i ånga i ugnen till en innertemperatur av 62° ca 8 min. Salta.

Serveringsportion ca: Lax 130 g, rotfruktsmos 230 g, sås 1 dl
Källa: Färdigkryddat

  • Fett
    33,11 g
  • Kolhydrater
    29,58 g
  • Protein
    33,14 g
  • Energi (kJ)
    2307,36 kJ
  • Energi (kcal)
    555,07 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen