Örtcheescake med rökt lax

Örtcheescake med rökt lax

Gör så här

1. Blanda ströbröd med 1/10-del av parmesanosten.
2. Smörj en ugnssäker form och bröa med blandningen.
3. Vispa ihop resterande parmesanost med övriga ingredienser.
4. Häll smeten i formen och baka i ugn på 160ºC tills den precis har stannat, ca 1 timma. Låt svalna och ställ i kyl.
5. Skär upp den kalla cheesecaken och toppa med rökt lax och örter.
6. Servera på en tomatsallad.

Tips: En cheesecake behöver inte bara vara en dessert. Den här krämiga varianten med färskost och parmesanost är suverän till rökt lax och kan serveras såväl varm som kall. Dubbel sats räcker till ett helt gastronombleck.

Serveringsportion ca: 270 g
Källa: Deli Arlaköket 6:2004

  • Fett
    55,56 g
  • Kolhydrater
    9,02 g
  • Protein
    31,37 g
  • Energi (kJ)
    2761,78 kJ
  • Energi (kcal)
    664,43 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen