Örtbakad lax  med krämig äppelpotatis

Örtbakad lax med krämig äppelpotatis

Gör så här

1. Smöra bleck och lägg på laxfiléer. Salta och peppra.
2. Mixa i en matberedare örter, ost, smör och ströbröd till en smidig röra som fördelas på laxbitarna.
3. Baka laxbitarna i ugn, 175° ca 10 min.
4. Koka potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en blandare.
5. Tillsätt fänkål, äpple, mjölk, smör och crème fraiche. Rör ihop kompotten lätt med hjälp av en vinge. Tillsätt bladpersilja samt lite salt och peppar.
6. Servera potatisen som en kompott till den ugnsbakade laxen.

Serveringsportion ca: 335 g
Källa: Arla Köket Lunch 1:2002

  • Fett
    30,25 g
  • Kolhydrater
    22,86 g
  • Protein
    29,84 g
  • Energi (kJ)
    2038,81 kJ
  • Energi (kcal)
    488,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen