Ört- och senapsmarinerad strömming

Ört- och senapsmarinerad strömming

Gör så här

1. Rör ihop crème fraiche med senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
2. Marinera strömmingen i röran 4-6 timmar eller över natten. Lägg ihop filéerna två och två, vänd i skorp- och rågmjöl och stek på hög värme i smör. Det går också bra att rulla strömmingarna med skinnsidan inåt och lägga på bleck. Slå på resterande marinad. Baka strömmingen i ugn, 180° ca 30-40 min.
3. Koka potatis och blomkål mjuka i saltat vatten. Slå bort vattnet och vispa ned smör och mjölk i en blandare. Smaksätt med citronzest och salt.
4. Fräs spenat med lite olivolja. Smaksätt med citronsaft samt dill eller krasse.

Serveringsportion ca: Strömming 180 g, potatis 200 g, spenat 68 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

  • Fett
    20,36 g
  • Kolhydrater
    27,82 g
  • Protein
    35,76 g
  • Energi (kJ)
    1864,56 kJ
  • Energi (kcal)
    448,73 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen