Orientalisk lammsoppa

Orientalisk lammsoppa

Gör så här

1. Stek lök, vitlök och chili på svag värme i smör.
2. Tillsätt mejram, lagerblad, plommontomater, buljong och tomatpuré.
3. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
4. Ta bort lagerbladen. Mixa soppan slät och smaka av med socker, salt och peppar. Sila om du vill ha en slätare soppa.
5. Bryn färs, lök och vitlök i smör. Krydda med spiskummin och curry och smaka av med salt och peppar. Tillsätt grön chili, kikärtor och sist kalvfond.
6. Tillsätt creme fraiche och lammfräs i soppan.

TIPS: Tomatsoppan är en bassoppa som lätt kan varieras med olika toppingar. Se även "Soppa San Torini", "Provencalsk fisksoppa" och "Cowboy soppa".

Serveringsportion ca: 400 g
Källa: Deli, Arlaköket nr 1,2001

  • Fett
    25,78 g
  • Kolhydrater
    20,27 g
  • Protein
    16,79 g
  • Energi (kJ)
    1602,38 kJ
  • Energi (kcal)
    381,95 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen