Omelett med rökt lax m. dill- & lökscones

Omelett med rökt lax m. dill- & lökscones

Gör så här

1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt, dill och smör till sconesen.
2. Stek lök och vitlök mjuk i smör-&rapsolja, blanda lökblandningen i degen.
3. Vispa ägg och cottage cheese, blanda försiktigt ner i mjöl- och lökblandningen.
4. Dela degen i 4 lika stora bitar, lägg dem på bakplåtsklädda bleck. Platta till bitarna, skåra ett kryss och pricka varje bit med gaffel.
5. Grädda i ugn på 200°C ca 15 minuter.
6. Vispa ägg med vatten, salta och peppra. Stek omeletten i olja i varm panna.
7. Toppa omeletten med 2 laxskivor. Servera med varma scones, kvarg och mixad sallad.

TIPS: Variera gärna laxen med räkor.

Serveringsportion: 400 g
Källa: Deli nr 8:2005

  • Fett
    45,79 g
  • Kolhydrater
    52,23 g
  • Protein
    48,74 g
  • Energi (kJ)
    3429,68 kJ
  • Energi (kcal)
    819,14 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen