Nyponcrème med pärongelé och mandelbiskvier

Nyponcrème med pärongelé och mandelbiskvier

Gör så här

Nyponcrème
1. Blanda mjölk, nyponpuré,citronsaft, socker och äggula i en kastrull och sjud crèmen till 82°. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i den varma crèmen, sila.

2. Tillsätt kvarg och gjut upp till hälften i 10 små glas, spara hälften av nyponcrèmen. Ställ glasen i frysen och den sparade crèmen i kylen.

Pärongelé
1. Värm päroncider. Krama ur gelatinbladen och låt smälta i den varma cidern. Tillsätt ingefäran.

2. Ta fram glasen med nyponcrème ur frysen. Gjut pärongelén ovanpå och ställ in i kylen tills det stelnat. Fyll sedan på med resterande nyponcrème och ställ åter i kyl.

Nyponsås
1. Vispa ihop nyponpuré och florsocker.

Mandelbiskvier
1. Blanda först mandelmassa, socker och citronskal i en maskin med vinge och tillsätt sedan äggvita lite i sänder så att inga klumpar uppstår.

2. Spritsa ut till valfri form på bakplåtspapper, strö lite malen kanel över och baka biskvierna gyllenbruna i 200°.

Servering
Toppa glasen med nyponsåsen och dekorera med mandelbiskvierna.

Källa: Sweetlab 2012

  • Fett
    6,52 g
  • Kolhydrater
    27,12 g
  • Protein
    5,17 g
  • Energi (kJ)
    803,52 kJ
  • Energi (kcal)
    192 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen