Nötfärslimpa med gräddsås och géle

Nötfärslimpa med gräddsås och géle

Gör så här

1. Lägg havregrynen i blöt i mjölk ca 30 min.
2. Blanda grädde, ägg och mjöl.
3. Blanda grynen med färsen, äggblandningen, morötter, lök och skinka. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela färsen i smorda formar eller i bleck.
5. Grädda i ugnen i ånga vid 150ºC till en kärntemperatur av 70ºC. Låt vila. Skiva.
6. Koka upp buljong och grädde till såsen. Sjud ca 5 min. Red av med vetemjöl utrörd i lite vätska. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med kaffe, sirap, soja, salt och peppar.
7. Servera med kokt potatis, géle och t.ex. syltlök.

Serveringsportion ca: Nötfärslimpa 110 g, sås 85 g, potatis 150 g, gelé 40 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    33,27 g
  • Kolhydrater
    73,65 g
  • Protein
    30,86 g
  • Energi (kJ)
    3013,76 kJ
  • Energi (kcal)
    724,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen