Mozzarella

Mozzarella

Gör så här

1. Rör ut citronsyran i vatten.

2. Värm mjölken till 10°.

3. Häll syrablandningen i mjölken och rör om. Fortsätt röra på värme tills vätskan når 32°, dra av från värmen.

4. Häll i löpen och rör om. Låt stå under lock ca 30 min.

5. Dela ostmassan i mindre bitar med kniv. Värm ostmassan till 43°. Dra av från värmen, rör ca 5 min.

6. Häll av ostmassan genom silduk, spara vasslen. Låt rinna av.

7. Dela ostmassan i 4 delar.

8. Blanda vassle och 1 msk salt. Rör om tills saltet är löst i vasslen. Häll över vasslen i en ren kastrull och värm till 85°.

9. Använd rena kökshanddukar och doppa en ostbit i taget i vasslen, knåda ihop till en fin boll. Förvara osten i vasslen när den kallnat.

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    30 g
  • Kolhydrater
    47 g
  • Protein
    35,1 g
  • Energi (kJ)
    2506 kJ
  • Energi (kcal)
    599 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen