Morotsyoghurtglass i sockerhätta på en sallad av mango och avokado

Morotsyoghurtglass i sockerhätta på en sallad av mango och avokado

Gör så här

1. Balsamicoreduction: Koka ner alla ingredienser tills 100 g återstår och fyll upp i en flaska.
2. Morotsyoghurtsglass: Blötlägg gelatin i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa alla övriga ingredienser till glassen i en robot coupe tills sockret är upplöst. Tag upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta tillsammans med 2 dl av glassblandningen. Mixa alltsammans och frys till en glass. Stryk ut glassen i utstickare och frys in på nytt.
3. Mango- och avocadosallad: Blanda samman alla ingredienser och marinera i ca 1 timme.
4. Servera gärna glassen på en paté a paté à cigarette, med en korg, garnerat med sockerhätta och morotschips (se den tryckta foldern av Dessertakademien 2001. Eller lägg upp en kula morotsglass på salladen. Häll balsamicoreductionen runt om.

Serveringsportion ca: 195 g
Källa: Dessertakademien 2001

  • Fett
    7,69 g
  • Kolhydrater
    59,62 g
  • Protein
    3,86 g
  • Energi (kJ)
    1397,03 kJ
  • Energi (kcal)
    334,84 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen