Morotssallad med aprikoser och rostade pumpafrön

Morotssallad med aprikoser och rostade pumpafrön

Gör så här

1. Blanda ihop morötter, ost och aprikoser.
2. Fukta pumpafrön, salta och rosta i ugn på 175°C i ca 5 minuter.
3. Rör ihop apelsinsaft, vinäger och rapsolja. Salta och peppra.
4. Vänd ner vinägretten i morotssalladen och toppa med pumpafrön.
5. Servera som en sidesallad i litet glas med plocksallad i botten.

Tips: En glödande gul sidosallad med retrodrag från 70-talet känns plötsligt så rätt. Snygg, sund och fräsch. Vi serverar den som en liten minisallad i glas till soppan, mackan eller lunchrätten.

Serveringsportion ca: 120 g
Källa: Deli nr 9, 2005

  • Fett
    15,51 g
  • Kolhydrater
    15,44 g
  • Protein
    13,43 g
  • Energi (kJ)
    1097,93 kJ
  • Energi (kcal)
    262,48 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen