Mörk chokladmousse, Wallins

Mörk chokladmousse, Wallins

Gör så här

ca 10 tårtor

Chokladmousse:
1. Koka vatten och socker till 121°C.
2. Vispa äggula ordentligt, tillsätt den kokande sockerlagen i en jämn stråle. Låt massan gå på låg växel tills den är rumstempererad.
3. Smält chokladen till 50-55°C. Tillsätt hälften av grädden i chokladen, rör till en slät massa, tillsätt resterande grädde och blanda.
4. Vänd sist ner äggmassan i chokladblandningen så att det blir en lätt och luftig mousse.


Glutenfri chokladbotten:
1. Vispa äggula och socker (100 g) ca 10 min.
2. Vispa äggvita och socker (150 g) till maräng.
3. Blanda äggmassorna och vänd ner kakao.
4. Spritsa runda bottnar, 18 cm i diameter.
5. Baka i ugn på 210°C i ca 15 min. Går bra att frysa in.

Halloninteriör:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Värm hallonpuré och socker, tillsätt de avrunna gelatinbladen. Rör tills gelatinet smält.
3. Häll upp i runda formar, 18 cm i diameter. Ställ i frys.

Montering:
1. Lägg en chokladbotten i en ring.
2. Fyll upp till hälften med mousse, tryck ner den frysta halloninteriören i moussen, fyll upp med mer mousse och stryk upp. Frys in.
3. Dekorera med siktad kakao och färska hallon uppträdda på vita chokladstrån.

Serveringsportion ca: 110 g
Källa: Tårtor att minnas

  • Fett
    25,61 g
  • Kolhydrater
    28,78 g
  • Protein
    4,56 g
  • Energi (kJ)
    1511,75 kJ
  • Energi (kcal)
    364,85 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen