Mördegskakor från Marocko med varm honungsmjölk

Mördegskakor från Marocko med varm honungsmjölk

Gör så här

1. Blanda mjöl, florsocker och salt. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet. Låt degen vila i kylen ca 30 min.
2. Dela degen i 20 eller 50 bollar och olatta ut dem på plåtar. Lägg dem glest på plåtarna. Grädda i ugnen vid 175°C ca 15 min. Låt svalna
.
3. Värm mjölken och smaka av med mynta och lite honung. Servera till kakorna.

Serveringsportion: Mördegskakor 2 st, mjölk 1,5 dl
Källa: Arla Köket Junior 1:2001

  • Fett
    33,1 g
  • Kolhydrater
    71,5 g
  • Protein
    9,44 g
  • Energi (kJ)
    2608,75 kJ
  • Energi (kcal)
    623,56 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen