Mjuk pepparkaka med lingonkräm och smetanafrosting

Mjuk pepparkaka med lingonkräm och smetanafrosting

Gör så här

1. Mjuk pepparkaka: Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Rör sist i lingonen.

2. Fyll två tårtringar, ca 14 cm i diameter, till 2/3 och baka av i ugn på 160° ca 40 min. Låt svalna.

3. Lingonkräm: Koka puré, socker och agar agar i 3 min. Häll upp i bunke, plasta mot ytan och kyl så att gelén sätter sig. Mixa i blender till en kräm och lägg i spritspåse.

4. Smetanafrosting: Vispa smetana och florsocker till fast konsistens och lägg i spritspåse.

5. Klä de mjuka pepparkakorna med chokladband. Spritsa på toppar av smetanafrosting och lingonkräm. Dekorera med chokladplattor och lakritsört.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    214,91 g
  • Kolhydrater
    351,72 g
  • Protein
    32,74 g
  • Energi (kJ)
    14592,01 kJ
  • Energi (kcal)
    3478,17 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen