Mjölkchokladbavaroise med blodapelsingelé och pekannötsbrownie

Mjölkchokladbavaroise med blodapelsingelé och pekannötsbrownie

Gör så här

Sablé:

1. Blanda allt till en deg i maskin med vinge. Kavla ut 3 mm tunt mellan bakplåtspapper.
Frys ev degen en stund och stansa ut rundlar lite större än bavaroiseformarna. Baka av i ugn på 160° ca 15 min.

Blodapelsingelé:

1. Blanda socker och pektin. Koka upp puré och te, sila av. Tillsätt sockerblandningen och koka upp igen. Ta från värmen och rör ner citronsyran upplöst i lite vatten.

2. Häll ut 1 cm tunt i en form och kyl. Skär bitar som passar formen som bavaroisen gjuts i.

Pekannötsbrownie:

1. Smält smör och choklad tillsammans. Blanda rårörsocker, florsocker och ägg. Tillsätt chokladsmöret, mjöl, nötter och salt.

2. Stryk ut 1 cm tunt i en form med bakplåtspapper och baka av i ugn på 200° ca 5 min. Kyl och skär bitar som passar formen som bavaroisen gjuts i.

Mjölkchokladbavaroise:

1. Värm mjölk, äggula och socker till 84° under omrörning. Häll blandningen över chokladen och tillsätt urkramade gelatinblad, mixa slätt. Låt svalna till 35° och vänd ner lättvispad grädde.

2. Fyll i silikonformar och tryck i en blodapelsingelé och en pekannötsbrownie, frys.

Mjölkchokladglaze:

1. Koka upp mjölk, grädde, glykos och socker. Slå blandningen över chokladen och tillsätt urkramade gelatinblad, mixa slätt.

2. Glasera de frysta bavaroiserna när glazen är 30°.

Montering:

Lägg bavaroisen på sabléplattorna och lägg på chokladplattor. Fyll chokladplattorna med blodapelsin, pekannötter och atsinakrasse.

Källa: Kalle Bengtsson Årets konditor 2017

  • Fett
    32,76 g
  • Kolhydrater
    56,94 g
  • Protein
    8,26 g
  • Energi (kJ)
    2329,54 kJ
  • Energi (kcal)
    559,81 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen