Mintchokladmousse

Mintchokladmousse

Gör så här

1. Rör ihop äggulor, florsocker och kakao.
2. Smält choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn.
3. Blanda ner chokladen i äggvispet.
4. Vispa grädde och rör ner kvarg och vaniljsocker.
5. Blanda ner lite av gräddblandningen i chokladen, rör kraftigt till en jämn och slät smet.
6. Häll ner resten av gräddblandningen och rör smeten jämn.
7. Tillsätt Marianne-hacket.
8. Fördela moussen i 10-12 koppar. Ställ i kyl i minst 2 tim.
9. Sikta över kakao före servering och garnera med Marianne-kulor.

Tips: Frestande chokladmousse med Marianne-kulor blir som pricken över i. Att temperera chokladen först med lite av gräddblandningen är ett bra sätt att få moussen jämn och slät.

Serveringsportion ca: 120 g
Källa: Lätt och läckert

  • Fett
    30,67 g
  • Kolhydrater
    17,81 g
  • Protein
    8,95 g
  • Energi (kJ)
    1586,82 kJ
  • Energi (kcal)
    382,94 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen