Midsommardröm

Midsommardröm

Gör så här

Jordgubbspannacotta:
1.  Mixa jordgubbarna och värm med grädde och socker. Blanda ner gelatinet och mixa slätt.

Vaniljbavaroise:
1.  Koka upp mjölk, grädde, socker, vaniljstång och frön. Ta från värmen och låt dra  ca 1 tim.
2.  Blanda i äggulan och värm försiktigt till 82° under omrörning. Blanda i gelatinet och låt kallna.
3.  Vänd ner grädden.

Myntacrisp:
1.  Blanda ihop alla ingredienser. Strö ut på en plåt med silpat och ställ i kyl.

Kakcrisp:
1.  Blanda allt i en maskin med vinge. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper.
2.  Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna och mixa.

Montering:
1.  Varva pannacotta, myntacrisp och bavaroise i portionsglas och frys mellan lagren.
2.  Toppa med jordgubbar och maräng. Bränn av marängen. Garnera med rosa chokladblommor och atsinakrasse

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

  • Fett
    38,84 g
  • Kolhydrater
    47,69 g
  • Protein
    6,08 g
  • Energi (kJ)
    2355,41 kJ
  • Energi (kcal)
    566,9 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen