Matjeslåda med varm löksås

Matjeslåda med varm löksås

Gör så här

1. Fördela potatisen i bleck.
2. Skär filéerna i bitar och fördela dem över potatisen.
3. Fukta potatisen med lite av spadet från fisken så att den inte blir torr.
4. Koka upp buljong och crème fraiche till såsen.
5. Tillsätt löken. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska. Sjud i ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
6. Fördela såsen i blecken, över matjessillen och potatisen.
7. Värm i ugnen vid 200º ca 10 min.
8. Garnera med ägg och dill straxt före servering.


Serveringsportion ca: Matjeslåda 300 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    20,56 g
  • Kolhydrater
    37,17 g
  • Protein
    16,39 g
  • Energi (kJ)
    1702,47 kJ
  • Energi (kcal)
    407,16 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen