Marinerad älgstek med mesostsås

Marinerad älgstek med mesostsås

Gör så här

Dagen innan serveringsdagen:
1. Lägg köttet i bleck och stek i ugn, 125º till en innertemperatur av 55º. Kyl.
2. Blanda ingredienserna till lagen ock sjud i ca 5 min. Kyl.
3. Låt köttet ligga i lagen över natten.

På serveringsdagen:
1. Skiva köttet. Värm i bleck med vatten eller buljong vid 100-125º till 70º mellan skivorna.
2. Koka upp buljong, mjölk och grädde till såsen. Red av med vetemjöl utrört i vätska. Sjud 5 min. Smaka av med messmör, gèle, soja, salt och peppar.
3. Servera med kokt potatis och gärna med tillbehör som t.ex. géle och saltgurka.


Serveringsportion ca: Kött 100 g, sås 75 g, potatis 150 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    15,23 g
  • Kolhydrater
    48,16 g
  • Protein
    34,68 g
  • Energi (kJ)
    2011,78 kJ
  • Energi (kcal)
    483,78 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen