Mandelspån med äggkräm

Mandelspån med äggkräm

Gör så här

Mandelspån:

1. Värm socker och äggvita till 45° under vispning. Vispa

till en maräng.

2. Blanda mandelmjöl och vetemjöl. Blanda ner smöret.

Vänd försiktigt ihop med marängen.

3. Stryk ut på silpatmattor med oval schablon. Strö på

hyvlad mandel. 

4. Baka av i 160°, ca 20 min.

Äggkräm:
1. Vispa äggulan tjock. Blanda socker och vatten och

koka till 117°.

2. Strila sockerlagen i äggulan under vispning. Tillsätt

vaniljsockret och sist det kalla smöret lite i taget.

Vispa i ca 5 min.

Montering och garnering:  

1. Lägg ihop mandelspånen med äggkräm, tre spån per

bakelse. Spritsa äggkrämen med krusig tyll nr 7.

2. Pudra över florsocker. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

  • Fett
    19,51 g
  • Kolhydrater
    19,48 g
  • Protein
    2,81 g
  • Energi (kJ)
    1103,9 kJ
  • Energi (kcal)
    266,17 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00


020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen