Mandelbakat äpple med vaniljsås

Mandelbakat äpple med vaniljsås

Gör så här

1. Halvera äpplena och lägg dem på smorda bleck. Häll på sirap.
2. Rosta mandeln vid 160°C ca 10 min. Blanda med övriga ingredienser till toppingen och lägg i spritspåse.
3. Fördela toppingen på äppelhalvorna och grädda i ugnen vid 185°C ca 10 min.
4. Servera med vaniljsås.

Serveringsportion ca: 175 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2002

  • Fett
    19,89 g
  • Kolhydrater
    31,86 g
  • Protein
    5,72 g
  • Energi (kJ)
    1370,85 kJ
  • Energi (kcal)
    328,46 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen