Mandarintårta

Mandarintårta

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt resten av ingredienserna.
2. Klä formar med bakplåtspapper. Häll smeten i formar.
3. Grädda i ugnen vid 175ºC 30-40 min. Låt svalna.
4. Vispa ägg, äggulor och socker poröst.
5. Koka upp grädde och mjölk med vaniljstången.
6. Blanda ihop vaniljavkoket med äggsmeten och tillsätt mjölet.
7. Vispa hela tiden över värme tills smeten tjocknar till en kräm. Låt svalna och vänd ner mandarinklyftorna.
8. Dela anslaget och bred krämen emellan.
9. Servera med vaniljsås.

Serveringsportion ca: Tårta 130 g, sås 0,5 dl
Källa: VIP-Boken

  • Fett
    16,51 g
  • Kolhydrater
    54,46 g
  • Protein
    8,08 g
  • Energi (kJ)
    1672,77 kJ
  • Energi (kcal)
    401,61 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen