Madeleinekakor

Madeleinekakor

Gör så här

1. Vispa ägg, socker och honung ca 10 minuter. Koka upp mjölk, vaniljstång och
kardemumma. Sikta mjöl och bakpulver. Smält smör till noisette. Tillsätt mjölet i äggblandningen, kör massan riktigt seg, ca 10 minuter. Tillsätt därefter mjölkblandningen och smöret. Låt svälla över natten. Baka i madeleineformar, 1,5 x 1 cm, i 180°C i 8 minuter.

Serveringstips: Servera madeleinekakorna som tillbehör till en coupe med vaniljglass, aprikosglass och yoghurtglass på svarta vinbär.

Serveringsportion ca: 15 g
Källa: Dessertakademien 2003

  • Fett
    3,59 g
  • Kolhydrater
    6,2 g
  • Protein
    0,84 g
  • Energi (kJ)
    253,42 kJ
  • Energi (kcal)
    60,58 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen