Macka på algknäcke, lax och yuzugurka

Macka på algknäcke, lax och yuzugurka

Gör så här

Algknäcke:

1. Täck knäckebröd med noripuver.

Hängd filmjölk:

1. Häng av i silduk under natten.

Miso- och mirinrimmad lax

1. Blanda miso och mirin. Marinera laxfilén i blandningen ca 2 tim.

2. Torka av marinad. Dela filén på längden och kallrök laxen lätt.

3. Forma i laxfiléerna i plastfilm så det blir som korvar, 8 cm i diameter. Frys och skär i skärmaskin eller med kniv i ca 3 mm tunna skivor.

Lättpicklad gurka med yuzu:

1. Dela grukorna i 2 eller 3 bitar. Vakuumpacka med salt (1,5% av gurkans vikt), yuzu och kombu. Låt dra i minst 2 tim.

2. Skiva och stansa, gärna i olika storlekar.

Picklad schalottenlök:

1. Skiva löken tunt och lägg i lagen fram till servering.

Brynt smörpulver:

1. Bryn smöret. Lägg maltodextrin i en skål. Vispa i smöret och låt det bli ett mjukt och formbart pulver.

Vid servering:

1. Plocka krassen och lägg i isvatten.

2. Lägg 5 laxskivor per knäckemacka och spritsa på hängd filmjölk. Lägg på gurka, picklad schalottenlök och garnera med buskkrasse. Strö över brynt smörpulver och riv över pepparrot.

Källa: Kockrapporten, Saori Ichihara

  • Fett
    31,52 g
  • Kolhydrater
    127,29 g
  • Protein
    31,28 g
  • Energi (kJ)
    4050,23 kJ
  • Energi (kcal)
    963,62 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen