Macaroni and Cheese med kronärtskocka, räkor och tomatkrutonger

Macaroni and Cheese med kronärtskocka, räkor och tomatkrutonger

Gör så här

1.Koka makaronerna al dente. Skär kronärtskocksbottnarna i små tårtbitar.
2.Bechamelsås: Värm grädde och mjölk. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölket och rör runt.
3. Koka upp bechamelsåsen och smält ner cheddar under omrörning.
4.Bottna ugnssäkra portionsformar med kronärtskocksbottnarna och salladslök. Varva makaroner, ostsås och räkor. Avsluta med makaroner och täck med ostsås. Strö över riven Hirten och gratinera i ugn, 200° till fin färg.
5.Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär tomatköttet i mindre bitar. Koka tomat och vitlök med vin och olivolja ca 15 min tills vätskan kokat in. Mixa till en tomatolja och sila.
6.Skär bort kanterna på brödet. Bryt i bitarna och vänd ner i tomatoljan. Torka krutongerna i ugn, 200° tills de är torra.
7.Toppa Macaroni and Cheese med krutongerna och torkade oliver.

Källa: Cheeselab 2014

  • Fett
    51,36 g
  • Kolhydrater
    61,43 g
  • Protein
    41,04 g
  • Energi (kJ)
    3693,05 kJ
  • Energi (kcal)
    889,49 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen