Lyxiga laxbullar med teriyaki

Lyxiga laxbullar med teriyaki

Gör så här

1. Häll av buljongen från laxbullarna och spara den.
2. Tillsätt ev fiskbuljong för rätt vätskemängd.
3. Låt ostsås och buljong koka upp i en gryta.
4. Red av med Maizena utrörd i lite vatten. Låt koka några minuter.
5. Tillsätt laxbullar och gräslök och låt allt bli genomvarmt.
6. Låt teriyakisås koka ihop med socker och vatten ca 15 min tills konsistensen blir lite simmig.
7. Rosta ev sesamfröna i het stekpanna några minuter.
8. Servera laxbullarna i den milda ostsåsen tillsammans med klyftpotatis eller tagliatelle.
9. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
10. Ringla lite teriyakisås över laxbullarna och toppa med sesamfrön.

Serveringsportion ca: Laxbullar 100 g, ostsås 0,7 dl, teriyakisås 1 msk, pasta 175 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2000

  • Fett
    6,89 g
  • Kolhydrater
    63,74 g
  • Protein
    16,95 g
  • Energi (kJ)
    1642,61 kJ
  • Energi (kcal)
    394,12 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen