Lök- och svampfylld kalvschnitzel med citronkräm och friterade potatisklyftor

Lök- och svampfylld kalvschnitzel med citronkräm och friterade potatisklyftor

Gör så här

1. Dela ev svampen och rosta i ugn på 200° med vitlök, timjan och lite olja, eller stek i panna.
2. Dela lökarna på längden och sota. Strimla hjärtsalladen på längden.
3. Blanda ihop crème fraiche, färskost och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4. Klyfta potatisen och ånga den mjuk i ugn. Fritera den två gånger i olja till fin färg, salta.
5. Salta köttet och stek hastigt i panna eller på grillen precis innan servering. Fyll schnitzlarna med svamp, lök och sallad. Rulla ihop och garnera med citronkräm och örter. Servera med friterade potatisklyftor.

Källa: Årets Kock 2013

  • Fett
    41,78 g
  • Kolhydrater
    55,29 g
  • Protein
    22,3 g
  • Energi (kJ)
    2924,66 kJ
  • Energi (kcal)
    701,53 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen