Lök- och kumminsoppa med ostpirog

Lök- och kumminsoppa med ostpirog

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till degen. Låt vila i kylen ca 30 min.
2. Koka upp grädde till krämen.
3. Rör ihop gulor och mjöl. Slå den heta grädden över gulorna och rör eller vispa kraftigt. Låt sjuda tills smeten tjocknar. Tillsätt osten och låt den knappt smälta ner.
4. Kavla ut degen och tag ut runda kakor med t ex utstickare eller selterglas (2 rundlar/portion).
5. Klicka ut ostkrämen på hälften av kakorna. Lägg på de tomma kakorna och tryck till runt om med en gaffel.
6. Grädda i ugnen vid 225°C ca 15 min. Bryn lök, vitlök, socker och kummin i smör. Häll på vin och koka upp. Tillsätt buljong och koka på svag värme ca 40 min. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera soppan i skål med ostpirogen.

Serveringsportion ca: Ostpirog 1 st, soppa 2,8 dl
Källa: Arla Köket Senior 1:2001

  • Fett
    34,15 g
  • Kolhydrater
    27,63 g
  • Protein
    18,92 g
  • Energi (kJ)
    2137,42 kJ
  • Energi (kcal)
    514,52 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen