Lingontrifle med mjuk pepparkaka

Lingontrifle med mjuk pepparkaka

Gör så här

1. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

3. Häll smeten i ett smörat bleck och grädda i ugn på 175° ca 20 min. Låt svalna. Stansa ut bottnar i samma storlek som serveringsglasen.

4. Koka ihop lingon och farinsocker i en kastrull, låt sjuda ca 20 min. Mixa och låt svalna.

5. Vispa grädden fluffig med vaniljsockret.

6. Varva grädde, bottnar och lingonsirap i smala glas. Toppa med några lingon.

  • Fett
    19,85 g
  • Kolhydrater
    40,67 g
  • Protein
    4,35 g
  • Energi (kJ)
    1501,5 kJ
  • Energi (kcal)
    362,06 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen