Lingonrulltårta från Medelpad

Lingonrulltårta från Medelpad

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt vatten.
3. Smöra smörpapper och lägg på plåtar. Fördela smeten på plåtarna och grädda i ugn vid 200°C ca 5 min.
4. Stjälp upp kakan, t ex på mjölad duk. Dra bort pappret och låt svalna.
5. Vispa grädde till fyllningen. Spar 1/3 del till garnering. Blanda i rårörda lingon i kvarvarande 2/3-delar.
6. Fördela fyllningen på kakan och pudra över vaniljsocker.
7. Rulla ihop och lägg på fat med skarven nedåt. Skär ca 3 cm tjocka skivor.
8. Servera med en klick vispad grädde och garnera ev med lite lingon.

Tips: 1,5 bleck till 25 port. 6 bleck till 100 port.

Serveringsportion ca: Lingonrulltårta 45 g, vispad grädde 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

  • Fett
    16,38 g
  • Kolhydrater
    22,56 g
  • Protein
    3,14 g
  • Energi (kJ)
    1040,64 kJ
  • Energi (kcal)
    252,22 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen