Lingonbakat äpple med kardemummakräm och kavringssticks

Lingonbakat äpple med kardemummakräm och kavringssticks

Gör så här

1. Skala och dela äpplena, kula ur kärnhuset men behåll gärna kvisten. Blanda äpplena med lingon, socker, vin och vaniljpulver och lägg på bleck. Baka äpplena mjuka i ugn, 150° i 20-30 min.
2. Skär äpplena i klyftor vid servering så att det blir en fin rödvit snittyta.
3. Vispa färskost, sockre och kardemumma med elvisp tills sockret löst sig. Lägg i spritspåse.
4. Skiva det frysta brödet på längden till sticks, pensla med smör och stek i ugn 180° till fin färg. Eller stek dem i stekpanna med smör.
5. Lägg äpplena, lingon och kardemummakräm i glas. Strö på hackade pistaschnötter och servera med kavringssticks.

Källa: Jul 2014 webbrecept

  • Fett
    10,46 g
  • Kolhydrater
    26,14 g
  • Protein
    2,68 g
  • Energi (kJ)
    927,24 kJ
  • Energi (kcal)
    222,89 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen