Lingon- och ostknäcke

Lingon- och ostknäcke

Gör så här

1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i degbunken och rör ut med mjölken.

2. Blanda ner lingon, ost och salt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i kyl över natten.

3. Kavla ut degen så tunt du kan. Tryck ut runda, små brödkakor med en stans, ca 12 cm i diameter. Tryck ut hål i mitten av kakorna med en mindre stans. Lägg dem på bakplåtspapper och strö över flingsalt.

4. Lägg över bakplåtspapprena med bröden på förvärmda plåtar och baka av i ugn, 200° ca 10 min tills de är gyllen-bruna.

Källa: Arla Köket En sagolik jul 2015

  • Fett
    6,46 g
  • Kolhydrater
    67,2 g
  • Protein
    13,2 g
  • Energi (kJ)
    1627,2 kJ
  • Energi (kcal)
    386,8 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen