Limedaiquiri

Limedaiquiri

Gör så här

1. Koka upp muscovadosocker och vatten till daquirilaget. Kyl ner. Tillsätt rom och limesaft. Förvara i kyl.
2. Mixa socker och limezest i robot cup till limefrost. Låt torka över natten. Förvara torrt i burk med tättslutande lock.
3. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter till limesorbeten. Koka upp vatten och råsocker och tillsätt de avrunna gelatinbladen. Kyl ner och tillsätt limesaft och crème fraiche. Kör i glassmaskin. Förvara sorbeten i frys eller ställ den i kyl och kör om den nästa dag.
4. Doppa små cocktailglas i äggvita och sedan i limefrost. Ställ glasen kallt. Spritsa sorbeten i glasen och häll lagen runt sorbeten. Dekorera med citronzest.

Serveringsportion:
Källa: Dessertakademien 2004

  • Fett
    3,64 g
  • Kolhydrater
    61,47 g
  • Protein
    0,88 g
  • Energi (kJ)
    1236,33 kJ
  • Energi (kcal)
    293,88 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen