Laxterrine med örtsås

Laxterrine med örtsås

Gör så här

1. Blötlägg ströbröd i hummerfond och grädde ca 20 min.
2. Blanda det med laxfärs, räkor och ägg. Smaka av med citron.
3. Klä avlånga formar à 1,5-2 l med plastfolie.
4. Fördela smeten i dem. Grädda i ugnen i ånga till en innertemperatur av 60°C ca 65 min.
5. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med sallad.

Serveringsportion ca: Terrine 1 skiva, sås 0,6 dl, sallad 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 2001

  • Fett
    29,63 g
  • Kolhydrater
    11,75 g
  • Protein
    30,76 g
  • Energi (kJ)
    1825,08 kJ
  • Energi (kcal)
    438,78 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen