Laxpaté med rompotatis

Laxpaté med rompotatis

Gör så här

1. Mixa laxfilé slät i en matberedare.
2. Blötlägg ströbröd i grädde och blanda med lax, ägg, salt och peppar. Häll upp smeten i lätt smorda terrinformar och baka vid 150°C kombivärme ca 50 min. Eller forma färsbiffar som bakas i smorda bleck.
3. Rör ihop gräddfil, crème fraiche, purjolök, rom och dill med salt och peppar.
4. Vänd ner kall potatis eller servera såsen apart med varm, nykokt potatis.

Serveringsportion ca: 400 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2002

  • Fett
    45,97 g
  • Kolhydrater
    32,92 g
  • Protein
    24,01 g
  • Energi (kJ)
    2685,38 kJ
  • Energi (kcal)
    651,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen