Laxpaté med franska örter

Laxpaté med franska örter

Gör så här

1. Mal eller mixa laxköttet. Tillsätt ägg och grädde under mixning eller snabb omrörning. Smaka av med salt och peppar.
2. Låt spenaten rinna av, pressa ut vattnet med hjälp av en slev i en sil. Tillsätt ägg. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda eller varva fiskfärs och spenat i smorda formar.
4. Grädda i ugnen vid 175ºC ca 45 min. Låt patéerna vila innan de skivas.
5. Ångkoka grönsakerna i hålbleck i ugnen.
6. Servera med crème fraiche, kokt potatis och en klyfta citron.

Serveringsportion ca: Paté 125 g, crème fraiche 50 g, varma grönsaker 75 g, potatis 150 g, citronklyfta 1 st à 25 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal 2

  • Fett
    23,76 g
  • Kolhydrater
    33,97 g
  • Protein
    24,72 g
  • Energi (kJ)
    1935,63 kJ
  • Energi (kcal)
    466,76 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen